Úvod » Gastro balenia » Petržlenova vnat 150g
Výrobca :
Použitie :
Recept:
Suroviny:
250 ml vody, 1 celé vajce, väčšia štipka soli, 550-600 g polohrubej múky, 1 včerajší rožok, po lyžičke sušenej petržlenovej vňate, pažítky, bazalky a oregana , 1 lyžička sušeného droždia
Postup:
V mise zmiešame sypké ingrediencie okrem rožku, pridáme tekuté a vareškou vypracujeme hladké nelepivé cesto, múku pridávame podľa potreby. Do hotového vmiešame na drobné kocky pokrájaný rožok. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto môžeme nechať vypracovať domácu pekáreň. Potom z cesta vytvarujeme dva alebo tri knedle a ešte necháme pod utierkou asi 20 minút kysnúť. Uvaríme v pare, cca 20 minút.