Úvod » Gastro balenia » Nové korenie mleté 250g
Výrobca :
Použitie :
Recept:
Ingrediencie:
1 hus, 1 zeler, 1 petržlen, 2 mrkvy, celé čierne korenie, nové korenie, soľ, klinček, bobkový list, rasca, 200 g strúhanky, 750 g jabĺk, 500 ml čierneho piva, 500 ml suchého červeného vína
Trená knedľa:
200 g anglickej slaniny, 500 g rožkov, 200 g masla, 4 vajcia, 500 ml mlieka, 300 g hrubej múky, 100 g strúhanky
Kapusta:
1 kg červenej kapusty, 2 zemiaky, 5 strúčikov cesnaku, cukor, ocot, soľ
POSTUP PRÍPRAVY:
Hus naporcujeme na menšie kúsky. Na dno pekáča dáme pokrájanú cibuľu, na ňu položíme hus, posypeme korením. Tento postup opakujeme až do naplnenia nádoby.
Zalejeme slabým nálevom z piva a octu, hus zaťažíme a necháme ju 1 až 2 dni odležať.
Koreňovú zeleninu orestujeme na masti, pridáme mäso, zalejeme nálevom a vínom a za podlievania dusíme do polomäkka. Potom hus preložíme na pekáč, obložíme ju pokrájanými jablkami, pridáme prepasírovanú zeleninu a šťavu, posypeme strúhankou a rascou a pečieme do zlata.
Trená knedľa:
Nakrájanú slaninu rozpustíme v kastróliku, pridáme nakrájané rožky, ľahko opečieme
a necháme vychladnúť.
Rozšľaháme maslo so soľou, pridáme 2 celé vajcia a 2 žĺtky, mlieko, múku, sneh z dvoch bielkov a nakoniec vychladnuté rožky.
Vypracujeme cesto a knedľu vložíme do vymasteného obrúska, zaviažeme a varíme 45 minút vo vriacej vode.
Uvarenú knedľu nakrájame niťou a pokvapkáme rozpusteným maslom.
Kapusta:
Kapustu pokrájame na rezance, sparíme, dáme do kastróla, pridáme nastrúhané jablká, zemiaky a cesnak. Povaríme a nakoniec dochutíme.