Kurkuma mletá 100g
100g
novinka
top produkt
skladom
Výrobca :
www.kobaslovakia.sk
Použitie :
- Kurkuma (Curcuma longa). Chutí korenisto, ostro až štipľavo. Jedlo súčasne korení a farbí (na žlto). Pri farbení jedla nahradí šafrán. Používa sa na korenenie omeliet, vajec natvrdo, svetlých omáčok, kuracej polievky zeleniny, makarónov, rezancov, mäsa, lososa, kreviet, krabov, marinád, v množstve osminy až štvrťky čajovej lyžičky. Tiež sa používa do horčice a k nakladanej zelenine. Levanduľa (Lavandula angustifolia) Voňavá bylina, ktorej lístky sa používajú čerstvé aj sušené používajú v malom množstve do rybacích a zeleninových jedál, predovšetkým vo francúzskej a talianskej kuchyni. Pridáva sa spolu s borievkami k tlejúcim pilinám pri príprave udenín. Korenie používame opatrne.