Úvod » Koreniny jednodruhove » Tymian drvený 50g
Výrobca :
Použitie :
Recept:
Suroviny:
Potrebujeme:
1-1,3 kg orezov z jeleňa vhodných na guláš, olej alebo masť, veľká cibuľa, 1 veľký paradajkový pretlak alebo 2 malé, 1 kávová lyžička mletej červenej papriky, 4-5 strúčikov cesnaku, Worčesterová omáčka, soľ, korenie, sušený tymián, 1/2 kávovej lyžičky alebo 1 vetvička čerstvého rozmarínu,1 lyzica horcice,cerstva paprika 3 kusy alebo male leco,vyvar z bujonu.
Postup
Ako na to:
Do hrnca dáme olej alebo masť a opražíme na ňom cibuľu. Pridáme mäso pokrájané na kocky spolu s pokrájanými 2 strúčikmi cesnaku, osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou, pokiaľ sa to všetko restuje na oleji. Pridáme vyvar veľký rajčinový pretlak, čerstvu papriku, worčestrovú omáčku tak 1,5-2 PL a necháme bublať, aspoň 5 minúť. Potom mäso okoreníme, pridáme 1/2 kávovej lyžice sušeného tymiánu, 1/2 KL rozmarínu a dusíme do polomäkka. Po 30-40 minútach opäť nakrájané 2 strúčiky cesnaku a pridame horcicu.
Tak dovarime este 10 minutky a hotovo.... mozeme papat... ešte k tomu nesmie chýbať samozrejme domáci knedlík ....