Úvod » Koreniny jednodruhove » Majoránka 20g
Výrobca :
Použitie :
Recept :
Suroviny :
4 veľké zemiaky, 1 mrkva, 1 malý petržlen, štvrť zeleru, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice masti, 1,5 litra vody, 1 cibuľa, hrsť sušených alebo 4 hlavičky čerstvých húb, 0,25 litra smotany, korenie, paprika, soľ, majoránka, 2 strúčiky cesnaku
Postup :
Zemiaky, mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na malé kocky o veľkosti asi 1 × 1 cm. Osmažíme v malom hrnci na troške masti. Vo veľkom hrnci zo zvyšku masti pripravíme s hladkou múkou svetlú zápražku. Zápražku zalejeme teplou vodou, rozšľaháme a pridáme podusenú zeleninu so zemiakmi. Privedieme do varu a varíme asi 30 minút za občasného miešania. Do vriacej polievky pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a huby. Okoreníme korením, paprikou a osolíme. Povaríme a nakoniec zahustíme smotanou. Pridáme prelisovaný cesnak a majoránku, necháme prejsť varom a podávame.