Úvod » Koreniny jednodruhove » Estragón 50g
Výrobca :
Použitie :
Recept:
Suroviny a ingrediencie:
8 vajec, 2 zemiaky, 1 PL horčice, 4 PL bieleho vínneho octu, štipka práškového cukru, 8 PL oleja, mleté čierne korenie, soľ, čerstvé bylinky (petržlenová vňať, estragón, mäta, pažítka), rukola na ozdobu
Postup:
Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme, nakrájame na krájači na vajcia a po dve rozložíme na jeden tanier ako samostatnú porciu. Zľahka osolíme a okoreníme. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, roztlačíme vidličkou, prípadne pretlačíme cez sitko. Ochutíme horčicou, octom, soľou, korením a cukrom. Dobre premiešame a do zmesi postupne po malých dávkach zapracujeme olej. Bylinky a rukolu umyjeme, osušíme, podľa veľkosti natrháme alebo nasekáme, zmiešame a rozložíme na vajcia. Všetko nakoniec zalejeme zemiakovým dresingom.